Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Ny som scout

Vad gör vi?

(Här kan ni berätta om vad ni gör på ett ”typiskt” scoutmöte)

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 8-9 år?

Då är du Spårar scout. Välkommen till ett avdelningsmöte på måndagar mellan 18.00-19.30, eller kontakta Jessica Haglind 070-250 84 53 eller rattvik.scout@gmail.com för mer information.

(Lägg in länk till ledarna)

Är du mellan 10-12 år?

Då är du Upptäckar scout. Välkommen till ett avdelningsmöte på onsdagar mellan 18.00-19.30, eller kontakta Jan Fyhr 070-549 56 62 eller rattvik.scout@gmail.com för mer information.

(Lägg in länk till ledarna)

Ladda ner